Lumottu lelukauppa

LUMOTTU LELUKAUPPA (Mr. Magorium's Wonder Emporium)

Zach Helmin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa Lumottu lelukauppa on runsaasti fantasiaa, jonka avulla kokonaisuus muodostuu aivan siedettäväksi seurattavaksi. Dustin Hoffman esittää 243-vuotiasta lelukaupan omistajaa Mr. Magoriumia, joka iloisen anarkistisesti pyyhältää kaupassaan valtavien leluvuorien ja asukkaiden keskellä.

Tarinan mukaan Magorium auttoi aikoinaan Thomas Edisonin keksimään hehkulampun ja on siitä lähtien vetänyt uskomatonta lelukauppaansa omanlaisella tyylillään. Hänen apurinaan toimii kaupan pirteä myymälänhoitaja Molly Mahoney ( Natalie Portman). Nyt ollaan tilanteessa, jossa Mr. Magorium on vetäytymässä liikkeensä johdosta ja siirtymässä "taivasten valtakuntaan", joten hän pestaa itselleen kirjanpitäjän Henry Westonin ( Jason Bateman).

Lisäksi puodissa häärii 9-vuotias Eric ( Zach Mills), joka omaa kekseliäitä kykyjä ja kerää intohimolla erilaisia hattuja. Magoriumin suunniteltu poismeno asettaa Mollyn suurien haasteiden eteen ja myös itse kauppa reagoi tähän kaikkeen omalla tavallaan.

Lumottu lelukauppa on sujuvasti ohjattu satu, jossa on riittävästi yllätyksiä, jotta katsonnallinen mielenkiinto säilyy. Zach Helmin ( Stranger than Fiction) ohjaus kattaa kiinnostavasti kaiken, vaikka kerronta hieman puutuu tarinan keskivaiheilla. Osa kekseliäistä kikoista toki viehättää. Dustin Hoffman ja Natalie Portman ovat mainioita tässä pikku elokuvassa, joka toivottavasti on ensisijaisesti lasten mieleen.

JARMO VALKOLA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.