Luvassa on suurin, kaunein ja hauskin festari!

Mäntän Musiikkijuhlat ryöpsähtävät kymmenennen kerran valloilleen tiistai-illan Virtuoosit irti 2008! -konsertissa uuden pianistisukupolven voimin. Sunnuntaihin kantavan kiidon aikana kuullaan yksitoista konserttia, myös se kaikkien aikojen Sadas!. Juhlakesää viettävän festivaalin taiteilijakaartiin kuuluu pianisteja enemmän kuin koskaan aiemmin, peräti 24.

- Suomalaisista eturivin pianisteista ovat mukana muun muassa Antti Siirala, Henri Sigfridsson, Valeria Resjan, Roope Gröndahl, Mirka Viitala ja Sonja Fräki. Kansainvälisiä pianistivieraita on neljä: nuoret tähdet Igor Levitin, Norie Takahashin ja Ran Dankin sekä ranskalainen pianolegenda Cyprien Katsaris, esittelee juhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki.

Juhlafestivaalin ohjelmistossa palataan Pokin mukaan alkuvuosien tunnelmiin "estottoman virtuoosipianismin ja romantiikan harvinaisuuksien pariin". Teemana on konserttietydin kunnianpalautus. Lisäksi kuullaan "historian haastavimpia etydikokonaisuuksia".

- Ohjelmisto henkii juurille paluuta, virtuositeettia ja yhdessä tekemistä. Tilaa annetaan myös uudelle sukupolvelle, kun avajaisissa taituroivat 14-vuotiaat Johannes Piirto ja Visa Sippola sekä 18-vuotiaat Roope Gröndahl ja Väinö Jalkanen. Nuoret ovat kasvaneet muusikoiksi Mäntän juhlien historian aikana.

Lue lisää tiistain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.