Lyijykomppania - Sota nälkä rutto kuolema

LYIJYKOMPPANIA
Sota nälkä rutto kuolema
RAM Disc
Tuomiopäivän ratsastajat, nuo neljä vanhaa velikultaa ovat inspiroineet raskaan musiikin muusikoita maailman sivu. Sota nälkä rutto kuolema on myös legendaarisen Lyijykomppanian neljännen studioalbumin nimi.

Jos jatketaan otsakkeilla ratsastamista, niin tämän orkesterin menoa kuvannee parhaiten heidän debyytti-ep:nsä nimi Synkkää jynkytystä (1991). Lyijykomppanian tunnetuin jäsen on Timo Rautiainen, joka väistyi vahvuudesta vuonna 1996. Rautiaisen Niskalaukaus onkin oiva koordinaatti, johon verrata Lyijykomppanian menoa.

Alas, niin hirmuisen alas viritetyt kitarat möyryävät ja jynkyttävät pajavasaran tavoin riffiä. Petteri Virtanen laulaa korkealla baritonilla suoraviivaisen eleettömästi. Tempo ei laahaa, mutta ei juuri kirmaakaan. Meno on tulvillaan tummaa tuhon aromia.

Sota nälkä rutto kuolema on rutiinisuoritus veteraanibändiltä. Kiekolta ei mitään mullistavaa tahi ennenkuulumatonta löydy, mutta sen verran passelia lanausta tällä reseptillä aina syntyy, että ei tätä voi suin surmin haukkuaakaan.