Mäntän Musiikkijuhlilla soi Sibeliuksen musiikki

Säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuosi näkyy vahvasti myös ensikesäisillä XVII Mäntän Musiikkijuhlilla. Tällä kertaa festivaalit levittäytyvät niidenkin arkeen, jotka eivät voi osallistua itse konsertteihin: musiikkia tarjoillaan myös vanhainkodeissa, vammaisten palveluyksiköissä ja sairaalassa.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa keskiviikkona 5. elokuuta esiintyvän pianotaiteilija Eero Heinosen ohjelmisto koostuu yksinomaan Sibeliuksen pianoteoksista. Seuraavana päivänä kuullaan lennokas luentokonsertti, jossa käydään läpi Sibeliuksen ja hänen aikalaistensa panosta suomalaiseen kulttuuriin. Luennoitsijana on kulttuurin ja taiteen tuntija ja tekijä Eero Hämeenniemi ja pianistina on pianovirtuoosi Risto-Matti Marin.

Perjantain iltapäiväkonsertissa kuullaan I kansainvälisessä Jean Sibelius -sävellyskilpailussa palkittuja pianoteoksia. Kantaesitysten tulkkeina ovat pianotaiteilijat Paavali Jumppanen ja Juhani Lagerspetz.

Sibeliusta täysin palkein -konsertissa Mäntän kirkossa lauantaina esiintyy urkutaiteilija Ville Urponen yhdessä sopraano Helena Juntusen ja englannintorvea soittavan Aale Lindgrenin kanssa.

Festivaalin kansainväliset taiteilijat tulevat akselilta Englanti–Irlanti–Kanada. Sunnuntaisen päätöskonsertin taiteilija on Barry Douglas, joka soittaa Johannes Brahmsin ja Franz Schubertin teoksia. Pianokirjallisuuden kulmakiviin lukeutuvia Johann Sebastian Bachin Goldberg-variaatioita kuullaan Angela Hewittin tulkitsemana.

Musiikkijuhlien pääkonserttipaikkana on Serlachius-museo Gösta. Tapahtumia on myös Mäntän Klubilla, Honkahovissa sekä Mäntän ja Vilppulan kirkoissa.

Vanhainkodeissa ja palvelukeskuksissa kuultavat osallistavat konsertit suunnittelee ja vetää Tukholman kuninkaallisesta korkeakoulusta valmistunut yhteisöpedagogi, viulisti Krista Pyykönen.

XVII Mäntän Musiikkijuhlat pidetään 5.–9.8.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .