Möröt vastaan Muukalaiset 3D

MÖRÖT VASTAAN MUUKALAISET 3D (MONSTERS VS ALIENS) Jyväskylän toinen 3D-ensi-iltaelokuva on sekin koko perheen animaatio. DreamWorksin Möröt vastaan muukalaiset on nähtävissä myös englanninkielisenä originaaliversiona, ilman tekstitystä.

Juoni on kuin suoraan 1950-luvun b-luokan scifi-leffasta. Susan saa meteoriitin melkein päähänsä, ja avaruussäteily muuttaa hänet 15 metriä pitkäksi. Hallituksen salaisessa laitoksessa Susan tapaa kohtalotoverinsa. Superälykäs tohtori Torakka on puoliksi hyönteinen, Puuttuva Rengas puoliksi apina ja puoliksi kala, Bob tuhoutumaton hyytelöolento ja Ötökkäsaurus puolestaan satametrinen toukka.

Olennot eivät vastaa käsitystäni möröistä, eivätkä edes alkuperäisnimen monstereista. Sankarimme joutuvat kuitenkin kohtaamaan ihan oikean ulkoavaruuden muukalaisen. Pahiksen motiivit ovat heikot ja väkisin väännetyn tuntuiset. Muutenkin Möröt vastaan muukalaiset jää selvästi jälkeen Pixar-tuotannoista niin sydämeltään kuin huumoriltaankin.

Sen sijaan tekniikka on loistavassa kunnossa. Enkä nyt tarkoita 3d:tä, vaikka sekin tietenkin toimii. Elokuva naurattaa liian harvoin eikä henkilöhahmoihin synny kummoistakaan kontaktia, mutta lukuisat toimintakohtaukset ovat komeaa katsottavaa.

Elokuvasta puuttuu syvyys, mutta onneksi pinta on loistokunnossa.

Ohjaus: Rob Letterman, Conrad Vernon. Pääosissa (dubbaus): Stan Saanila, Laura Birn, Jukka Rasila, Jorma Uotinen, Antti Pääkkönen. Tyylilaji: koko perheen toimintakomedia (K7).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.