MASTODON - Crack the Skye

MASTODON Crack the Skye

Reprise Records Viime vuonna julkaistun Opethin Watershedin alkuminuuteilla oli jo selvää, että kyseessä on vuoden kovin metallilevy. Nyt on tehtävä sama johtopäätös yhdysvaltalaisen progemetallihirmu Mastodonin odotetusta Crack the Skyesta.

Crack the Skyella ei ole yhtään hyvää biisiä. Ne ovat kaikki loistavia. Avausraita Oblivion räjäyttää tajunnan jo ensimmäiseen kertosäkeeseen mennessä ja sama yliaistillinen trippi jatkuu läpi levyn.

Mastodonin soundi on muuttunut suoraviivaisemmaksi ja rockahtavammaksi. Musiikki ei enää niinkään ärjy vaan ulvoo ja iskee groovella. Bändin mykistyttävä progeilu on saanut patinaa muun muassa hammond-uruista. Aivan yhtä hykerryttävää on mm. eeppisessä The Czarissa iskevä rytmikkään funkahtava komppi.

Crack the Skye kuoriutuu kuulijalle uusina, kiehtovina kerroksina vielä kolmannen ja neljännenkin kuuntelun jälkeen. On harvinaista, että albumi koukuttaa välittömästi, mutta jaksaa yllättää vielä pitkään ensipuraisun jälkeenkin. Crack the Skye on kaikkea tätä ja paljon muuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.