MERGING FLARE - Reverence

MERGING FLARE

Reverence

Disentertainment
Kävipä metkasti. Ihmettelin Merging Flaren debyyttilevyn aloitusraitaa kuunnellessani, että juma kun kuulostaa laulaja Kai Hansenilta. Päästyäni levyn tekijätietoihin, ilmeni, että kiekolla tosiaan vierailee muuan Kai Hansen, sekä laulussa että soolokitarassa.

Kajaani-Helsinki-akselilta ponnistava Merging Flare luukuttaa vauhdikasta ja melodista heavy metalia. Kyseisessä genressä kaikki on sanottu jo moneen kertaan. Erottuakseen on keksittävä jotain todella omaperäistä sävellyspuolella tai yllettävä virtuoosimaiseen suoritukseen soitossa. Merging Flare ei tee kumpaakaan.

Peruskunto bändillä on toki rautainen. Soolot soljuvat vaivatta, rytmiosasto ratsastaa tukka hulmuten ja Matias Palmin laulu vaihtuu saumatta hansenmaisen käheästä udomaiseen kirkumiseen.

Kovimmat paukut ladataan jo aloitusraitaan At Daggers Drawn, jonka vauhdikas melodiailoittelu lupaa liian hyvää loppulevyä ajatellen. Kirpeitä rypistyksiä kiekolta löytyy toki muitakin - esimerkiksi Under the Firessa soolokitaristit ovat aivan liekeissä, mutta kaikkiaan tämän tyyppinen tykitys on niin kuultua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.