MIKA RÄTTÖ - Polkupyörällä Vuokkopenkereelle

MIKA RÄTTÖ
Polkupyörällä Vuokkopenkereelle
Ektro Records
Mika Rättö on tullut tutuksi mm. Kuusumun Profeetan ja Circlen paatoksellisena vokalistina, mutta porilainen renessanssimies on toiminut myös kuvataiteen, teatterin ja kirjallisuuden parissa. Polkupyörällä Vuokkopenkereelle on hänen ensimmäinen soololevynsä.

Albumi ei kuitenkaan ole sanan varsinaisessa merkityksessä "uusi", sillä se on äänitetty jo vuosina 1996-97. Nauhat jäivät lojumaan pöytälaatikkoon, jossa ne joutuivat odottelemaan julkaisemista yli kymmenen vuotta.

Levy on epätasainen ja paikoitellen jopa tylsä, mutta se tarjoaa mielenkiintoisen aikamatkan taiteilijan menneisyyteen antaen samalla viitteitä siitä, mihin suuntaan hänen ilmaisunsa oli kehittymässä.

Viimaspäivää arolla enteilee Kuusumun Profeetan suomenkielistä tulemista, kun taas kosminen Herrasmies universumin voisi olla Rättö & Lehtisalo-duon tuotos. Mukana on myös paljon pitkiä, mahtipontisia instrumentaaliosuuksia, jotka sopisivat elokuvan ääniraidaksi.

Kansivihkosesta löytyy Tuomas Laurilan tekemä mainio haastattelu, jossa Rättö taustoittaa levyn syntyprosessia ja muita sen aikaisia tekemisiään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.