Mariko - Fabulous Tonight

MARIKO Fabulous Tonight Dynasty

Muistan elävästi vuoden takaisen ajanjakson, jolloin Marikon minimaalisiin mittoihin näännytettyä vatsaa ihailtiin iltapäivälehtien sivuilla viikosta toiseen. Ehdin jo toivomaan, että aihe olisi loppuun käsitelty ja laulajatar olisi hankkinut itselleen paidan. Yllätyksekseni sain kuitenkin huomata, että kyseinen ruumiinosa koristaa myös hänen tuoreen debyyttialbuminsa kantta. Toivottavasti kyseessä on vitsi.

Taivasteltuani kuvavalintaa tarpeeksi kauan, ymmärsin lopulta siirtyä itse musiikin pariin. Myös levyn sisältö oli yllätys, mutta ehdottomasti positiivisempi sellainen. Amerikkalaisvaikutteisen tanssimusiikin sijasta kiekko on pullollaan vahvasti 1980-luvulta haiskahtavia popbiisejä.

Musiikillisesta linjanvedosta lienee kiittäminen The Rasmus -yhtyeen kitaristina paremmin tunnettua Pauli Rantasalmea, joka vastaa niin biisien sävellyksestä kuin tuotannostakin. Tämän Dynasty-kollektiivin luottomiehen luomukset alkavat olla tunnistettavia niin hyvässä kuin pahassakin.

Albumin musiikillinen paletti osoittautuu tarkemman kuuntelun myötä odotettua laajemmaksi. Jatsahtava Kill, Kill ja lattarihenkinen Papasito tarjoavat kipeästi kaivattua vaihtelua muuten rutiininomaisen materiaalin joukkoon. Sinkkulistallekin noussut Unstoppable edustaa levyn terävintä hittikärkeä, ja se tulee vuorenvarmasti pyörimään eetterissä.

Laulajana Mariko hoitaa hommansa hyvin. Neidon äänestä löytyy miellyttävää karheutta, josta monet nuoremmat naislaulajat voivat vain uneksia.

Fabulous Tonight on periaatteessa mukiinmenevä poplevy ja positiivinen pelinavaus Marikolta. Luulen kuitenkin, että ajan hammas tulee nakertamaan albumin kuuntelukelvottomaksi melko nopeasti, sillä mitään erityisen omaperäistä tai ennakkoluulotonta se ei sisällä.

MIKKO SILTANEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.