Marjukka Tepponen ja Kuopion kaupunginorkesteri: Sweet Rapture and Heartache

Marjukka Tepponen ja Kuopion kaupunginorkesteri johtajanaan Alberto Hold-Garrido

Sweet Rapture and Heartache

Opera Arias for soprano

Alba Records

Sopraano Marjukka Tepposen uutuuslevy Kuopion kaupunginorkesterin kanssa esittelee Kuopiossa musiikkiopintonsa alkuun saattanutta laulajatarta monipuolisesti.

Sittemmin Tepponen on voittanut merkittävimmät kotimaiset laulukilpailut, ja seuraava suurempi tähtäin lienee kansainvälisen uran rakentaminen. Siihen tämä levy on erinomainen käyntikortti.

Kuten kuulemissani konserttiesiintymisissä, myös tällä levyllä huomio kiinnittyy Tepposen monipuolisesti soinnikkaaseen ääneen ja linjakkuuteen – kiinteäsointinen, sävelpuhtaudeltaan erinomaisesti paikalleen loksahtava laulu saa kuulijan rentoutumaan ja nauttimaan musiikista.

Äänitys toimii myöskin moitteettomasti, antaen Kuopion Musiikkikeskuksen erinomaiselle akustiikallekin sijansa – joskin ilmeisen läheltä tehty solistin taltiointi ei paikoin anna armoa: Mozartin Ruhe Sanft -aarian voisin kuvitella soivan levollisemmin hivenen suuremman tilan kanssa.

Donizettin ja Bellinin myötä Tepposen ilmaisu nousee parhaimmilleen. Laulukilpailujen kestohitti, Julietten valssiaaria Ah! Je veux vivre Gounodin oopperasta Romeo et Juliette helmeilee kiihkeää onnentunnetta.

Alberto Hold-Garrido tekee huolellista työtä soinnikkaasti soittavan Kuopion kaupunginorkesterin kanssa ja hallitsee kokeneena oopperakapellimestarina fraseerauksen niksit.

Tepposen laulu on teknisesti ehyttä ja äänessä on persoonallinen, tunnistettava sävy, sointi on selkeä ja kirkas. Ja parasta on se, mitä näistä elementeistä voidaan rakentaa – aito, sielusta nouseva tulkinta.