Markus Pesonen Hendectet

MARKUS PESONEN HENDECTET

Hum

Unit
Täysin puskista tulee yksi jazzvuoden kohokohdista: värikäs, intensiivinen ja peloton levy, joka esittelee poikkeuksellisen näkemyksellisen säveltäjän ja orkesterinjohtajan. Kuka ihme on tämä Pesonen?

27-vuotias kitaristi on lähtöisin Kuopiosta, opiskellut välillä Helsingin Stadiassa ja valmistunut musiikin maisteriksi Kööpenhaminassa. On hyvinkin mahdollista, että Pesonen myös jää maailmalle, sillä tätä nykyä hän vaikuttaa Kööpenhaminan lisäksi Berliinissä. Näistä kahdesta kaupungista tulevat myös puhallinvoittoisen orkesterin 11 nuorta soittajaa.

Pesonen on kasannut debyyttinsä omista sävellyksistään, jotka ovat rohkeaa ja ryhdikästä avantgardeen kallellaan olevaa jazzia. Yllättäen liiderin kitara ei ole isossa roolissa, vaan Pesonen asettaa rikkaan orkesterikudoksen aina etusijalle.

Pesosen itsevarmuus on hyvällä mallilla, sillä lainat ovat vaatimattomasti juuri Charles Mingusin Goodbye Pork Pie Hat ja Beatles-kappale A Day In The Life. Jälkimmäinen on yksi erikoisimmista ja onnistuneimmista Beatles-covereista ikinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.