Martta Hakala ei haikaile suursuosiota

Martta Hakala, 23, julkaisee tänään torstaina uuden singlen. Omakustanteena julkaistava kappale on menevä pop-biisi, joka löytyy suoratoistopalvelu Spotifysta sekä videopalvelu YouTubesta.

Uusi kappale on tehty yhdessä Hakalan veljen Antti Hakalan ja niin ikään jämsäläislähtöisen Joonas Lehtisen kanssa. Yhteistä musiikkia on julkaistu nyt kahden kappaleen verran.

– Pojat hoitavat kappaleiden säveltämisen ja tuottamisen, minä vastaan sanoituksista ja laulumelodioista, Martta Hakala kertoo.

Kolmikon ensimmäinen single julkaistiin joulukuussa.

– Yllätyin, kun kappale sai niin paljon kuuntelukertoja Spotifyssa. Nyt se on kerännyt jo 250 000 kuuntelua. Mielestäni se on aika paljon omakustannebiisille.

Tulevaisuus on avoinna, mutta musiikin tekeminen jatkuu.

– Emme ole yhdessä suunnitelleet esimerkiksi albumin julkaisua. Itse olen sitä mieltä, että kun biisi tulee valmiiksi, niin pihalle vaan. Tällä hetkellä tätä tehdään ilosta, ja paras juttu mielestäni kuitenkin on juuri se kappaleen julkaiseminen.

Hakala muistetaan osallistumisestaan vuoden 2011 Idols-laulukilpailuun. Kilpailun jälkeen Hakalalta ilmestyi yksi single, mutta sen jälkeen hän on pitänyt taukoa musiikin julkaisemisesta.

– Nyt on ollut sopiva aika aloitella uudelleen, sillä olen löytänyt jälleen halun tehdä musiikkia. Lisäksi meillä on nyt sopiva porukka.

Inspiraatio oli pitkään kateissa, Hakala kertoo. Nyt intoa kuitenkin riittää.

– Olen kuitenkin tällainen pikkukaupungin tyttö, joten minulle sopii paremmin hieman pienimuotoisempi tekeminen, Hakala kertoo ja viittaa aiempaan levytyssopimukseensa.

– Kun tekee pienellä porukalla ja omakustanteena, kehut tuntuvat paremmalta. Toisaalta, jos saa haukkuja, voi katsoa peiliin, hän pohtii.

Helsingissä asuva Hakala tekee töitä tilintarkastustoimistossa, ja pitää siitä, mitä tekee. Vaikka musiikin tekeminen on lähellä hänen sydäntään, suursuosiosta Hakala ei tällä hetkellä haaveile.

– Olen sillä tavalla kaksijakoinen, että rakastan käydä päivätöissä mutta minulla on myös luova puoli. Olen aika varma siitä, ettei minusta ole pyörimään baarien takahuoneessa. Koen, että tämä on tähän hetkeen juuri hyvä setti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .