Mary Flower - Misery Loves Company

Toukokuussa ne taas valitaan, edeltävän vuoden parhaat blueslevyt. Valitsija on Blues Foundation, joka pitää majaansa Memphisissä. Ja vasta toukokuussa sen takia, että Blues Music Awards on todella iso prosessi lukuisine sarjoineen, ehdokasasetteluineen ja äänestyksineen.

Mary Flower on ehdolla sarjoissa vuoden akustinen levy ja vuoden akustinen artisti. Flower onkin erinomainen fingerstyle-kitaran edustaja, jonka näppäilyissä on usein vinkeätä ragtime-henkeä. Myös juureva slide-soitto kuuluu perusrepertuaariin. Flowerin laulu on vähäeleistä, kuin toteavaa, mihinkään suuriin tunteenpurkauksiin hän ei ylly.

Levy on erikoisuus Flowerin tuotannossa, sillä sen kappaleet ovat duettoja eri muusikoiden kanssa. Toinen kitara, mandoliini tai huuliharppu ovat perusjuttuja, mutta yhteispeli tuuban tai sellon kanssa on jo erikoisempaa viritystä.

Flowerin leppoisassa maailmassa vieraat ovat kuin kotonaan. Samalla tavalla omien kappaleiden joukkoon sopivat luontevasti lainat muun muassa  Son Houselta ja Tampa Rediltä.

Pentti Ronkanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.