Matka maan keskipisteeseen 3D

MATKA MAAN KESKIPISTEESEEN 3D

(JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH 3D)

Nyt kun Fantasian ykkössaliin on saatu 3d-tekniikka, sinne tarvitaan 3d-elokuvia. Matka maan keskipisteeseen 3d sai Suomen ensi-iltansa viime vuoden syyskuussa ja dvd:kin on jo saatavilla, mutta Jyväskylään leffa saapuu 3d:n vuoksi vasta nyt.

Uusissa elokuvajipoissa on se huono puoli, että varsinkin aluksi innostutaan enemmän tekniikasta kuin draamasta. Kaupungissa ensimmäisenä nähty 3d-animaatio Bolt ei ollut tuollainen teos, oikeiden näyttelijöiden Matka maan keskipisteeseen 3d on.

Elokuva on saanut inspiraationsa Jules Vernen romaanista. Professori Trevor Anderson ( Brendan Fraser) on tiedemaailman kapinallinen, joka lähtee tutkimusmatkalle Islantiin veljenpoikansa Seanin ( Josh Hutcherson) kanssa. Oppaakseen he saavat paikallisen ja tietenkin kauniin naisen ( Anita Briem). Seurue löytää reitin syvälle planeettamme sisuksiin ja kokonaisen uuden esihistoriallisen maailman.

Jokamies-vaatimukset täyttävällä Brendan Fraserilla on entuudestaan kokemusta Indiana Jones -kopioista Muumio-elokuvien ansiosta. Ikävä kyllä käsikirjoitus on pelkkä tekosyy tuoda kuvaruudulle jännittäviä kohtauksia, jotka näyttävät kivalta 3d:nä. Mitä lähemmäksi loppua päästään, sitä hölmömmäksi homma muuttuu.

Ohjaus: Eric Brevig. Pääosissa: Brendan Fraser, Josh Hutcherson. Tyylilaji: fantasiaseikkailu (K11).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.