Matkalla Huitsin Nevadaan - Pellekaija Pum

PELLEKAIJA PUM Matkalla Huitsin Nevadaan Daigado OyMatkailu on suosittu aihe lastenmusiikkilevyillä, ja ymmärtäähän sen: matkan varrella on luontevaa tarjoilla eri musiikkityylejä, kohdata hullunkurisia tyyppejä ja joutua jännittäviin seikkailuihin.

Pellekaija Pumin (ja Varaventtiili-orkesterin) levyllä ollaan matkalla Höyry-Henkan junalla Huitsin Nevadaan. Matkalla käydään Korkeasaaressa, harjoitellaan Bumerangin heittoa, kohdataan Akka Bella ja Kaamea kalsarimies sekä kuljetaan halki Amerikan: "Jos ei aamulla jaksa ylöskään, voi päätyä Alaskaan", lauletaan nimibiisissä.

Nokkelan ja hauskan sanailun ohella kappaleissa on tietenkin myös opetuksia. Lääkärin neuvo esimerkiksi Puheripuli-tautiin on heittää kännykkä vessanpönttöön ja hypätä itse perässä.

Nokkelan ja hauskan sanailun ohella kappaleissa on tietenkin myös opetuksia sekä kuullaan useita musiikkityylejä, kuten jenkkaa, skata, reggaeta, humppaa, etnoa, bluesia ja rockia.

Tavallaan perinteisillä mennään siis, mutta millä tavalla: kansivihko ansaitsee erityismaininnan, ja muita vahvuuksia ovat sydämellinen asenne, taidokas musisointi ja viimeistelty tuotanto.

PETRI KAIKOSUO