Mauri Kunnas - Robin Hood

MAURI KUNNAS
Robin Hood
Otava 2009. 47 s.
Mauri Kunnas (s. 1950) jatkaa tarinaperinnettä kirjassaan Robin Hood. Kirja todistaa, että klassikkotarina taipuu myös sarjakuvaksi. Vaimo Tarja Kunnas on jälleen ollut kirjan teossa mukana. Kissaihmiset ovat omistaneet kirjansa Killelle.

Robin Hood on aatelisperheen poika, mutta hän kääntyi vallanpitäjiä vastaan ja alkoi pitää köyhien puolta. Hänestä tuli lainsuojaton mutta oikeudenmukainen rosvo. Nokkela Robin Hood on taitava jousimies, joka saa vihreäpukuisten joukkoonsa kummallista väkeä.

Robin Hood pilailee jopa Nottinghamin sheriffin kustannuksella. Valepuvussa hän ujuttautuu Nottinghamin linnaan ja mässäilee joukkoineen sheriffin herkuilla.

Jousiammunnassa Robin Hood on lyömätön. Sheriffi tajuaa aina liian myöhään, kuka häntä pyörittää.

Kunnaksen sarjakuvakirjat ovat kaikenikäisten teoksia, koko perheen kirjoja. Pienimmät etsivät innolla hämähäkki Heikkiä ja herra Hakkaraista. Piirrosten pienet yksityiskohdat ja ajankuvan tarkkuus antavat mukavaa hoksaamisaskaretta. Aikuinen löytää lapsenmielensä Kunnaksen sarjakuvakirjoja lukiessaan.

Ihastuin Kunnaksen Joulupukkiin vuonna 1981, tosin hänen ensimmäinen kirjansa ilmestyi pari vuotta aiemmin. Etusivun juttu on toiminut jopa lehtityön oppikirjana. Koirien Kalevala ja Seitsemän koiraveljestä sekä Koiramäen Martta ja Ruuneperi ovat sellaisia tietopaketteja, että ne houkuttavat alkuperäisten klassikkotarinoiden seuraan.

Tyrvään kirkon nykyvaiheet saivat palaamaan Koiramäen joulukirkko -kirjan pariin. Vuonna 1997 julkaistun kirjan tuotto käytettiin Tyrvään Pyhän Olavin kirkon uudelleenrakennustyöhön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.