Með suð í eyrum við spilum endalaust - Sigur Ros

SIGUR ROS Með suð í eyrum við spilum endalaust EMISigur Rosin uuden albumin kannessa joukko karvapäitä viuhahtaa moottoritien yli kesäisessä maisemassa. Myös itse sisältö on tunnelmaltaan yhtä vapautunutta kuin kuoreen valikoitunut otos.

Islantilaisyhtyeen hengentuotteet eivät ole olleet sieltä helpoimmasta päästä, eikä uutukainenkaan tee poikkeusta. Tuottajaguru Floodin kanssa tehty levy lähtee liikkeelle suoraviivaisesti ja maalailevat teokset on tällä kertaa säästetty loppupuolelle. Aloitusbiisi Gobbledigook ja Við spilum endalaust osoittavat, että bändi onnistuu tekemään myös kolmeminuuttisia popkappaleita.

Seesteisemmät Festival ja Ára bátur ovat kuitenkin Sigur Rosia parhaimmillaan: haikean kauniit kappaleet kasvavat hiljalleen massiivisiin mittasuhteisiin kuoron ja sinfoniaorkesterin avustuksella.

Hieno albumi persoonalliselta yhtyeeltä, jonka luomisvoima ei näytä ehtyvän. Oma lukunsa ovat lyriikat, jotka tällä kertaa ovat ilmeisesti islantia. Poikkeuksen tekee All Alright, joka on bändin ensimmäinen englanninkielinen raita.

MIKKO SILTANEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.