Menneisyys kielinaisena vainoaa Sara Forsbergiä

Renny Harlin lupasi elokuvaroolin ja piti sanansa.

Laskuvarjossa Suomen lippu, Finlandia-votkaa juomana ja Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli seinällä. Yksi Hollywood-ohjaaja Renny Harlinin tavaramerkeistä on enemmän tai vähemmän näkyvän Suomi-yhteyden lisääminen elokuviinsa.

Toimintakomedia Skiptrace kuvattiin ja julkaistiin Kiinassa, mutta Suomi-viittaus on ennallaan: Johnny Knoxvillen esittämän toisen päähenkilön tyttöystävää näyttelee pietarsaarelaislähtöinen Sara Forsberg.

– Kun muutin Los Angelesiin, Renny (Harlin) lupasi pienen roolin tulevassa elokuvassaan. Mies piti sanansa! Forsberg kertoo STT:lle.

Forsberg tuli tunnetuksi videostaan, jolla hän imitoi eri kieliä puhumalla siansaksaa. Videota on katsottu Youtube-palvelussa yli 17 miljoonaa kertaa. Lisäksi Forsberg on luonut avaruusolentojen kielet viimeisimpiin Star Wars ja Star Trek -elokuviin.

Forsberg ei koe kuuluvansa mihinkään lokeroon kuten näyttelijä tai laulaja vaan luonnehtii itseään artistiksi. Naisen mukaan "kielillä puhuminen" on jäänyt jossain määrin menneisyyteen.

– Voisin kyllä sanoa, että Star Trek Beyondin äänirooli poikii töitä myös tulevaisuudessa.

Jossain määrin menneisyys siis vainoaa kielinaista. Skiptrace-elokuvassa Forsberg puhuu pätkän sekä improvisoitua että oikeaa venäjää.

– Olen tosi huono kummassakin.

Artisti palaa loppuviikosta Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä hän sanoo keskittyvänsä musiikkiin.

– Ensimmäinen albumi tulee ulos talvella.

Harlinin ja Jackie Chanin ennätys

Skiptrace on kerännyt Kiinan elokuvateattereissa 130 miljoonan dollarin lipputulot, kertoo Saija Holm elokuvaa Suomessa levittävästä Futurefilmistä. Kiinalais-hongkongilais-yhdysvaltalaisen elokuvan tuotantobudjetti oli noin 32 miljoonaa dollaria.

Harlinin elokuvan pääosissa nähdään Knoxvillen lisäksi hongkongilainen komediaa ja akrobaattista kung-futa yhdistelevä Jackie Chan. Skiptracen avausviikonlopun tuotto Kiinassa on sekä Harlinin että toimintatähti Chanin uran paras, Holm kertoo.

Elokuva tulee Suomessa teattereihin 2. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.