Menneisyys kielinaisena vainoaa Sara Forsbergiä

Renny Harlin lupasi elokuvaroolin ja piti sanansa.

Laskuvarjossa Suomen lippu, Finlandia-votkaa juomana ja Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli seinällä. Yksi Hollywood-ohjaaja Renny Harlinin tavaramerkeistä on enemmän tai vähemmän näkyvän Suomi-yhteyden lisääminen elokuviinsa.

Toimintakomedia Skiptrace kuvattiin ja julkaistiin Kiinassa, mutta Suomi-viittaus on ennallaan: Johnny Knoxvillen esittämän toisen päähenkilön tyttöystävää näyttelee pietarsaarelaislähtöinen Sara Forsberg.

– Kun muutin Los Angelesiin, Renny (Harlin) lupasi pienen roolin tulevassa elokuvassaan. Mies piti sanansa! Forsberg kertoo STT:lle.

Forsberg tuli tunnetuksi videostaan, jolla hän imitoi eri kieliä puhumalla siansaksaa. Videota on katsottu Youtube-palvelussa yli 17 miljoonaa kertaa. Lisäksi Forsberg on luonut avaruusolentojen kielet viimeisimpiin Star Wars ja Star Trek -elokuviin.

Forsberg ei koe kuuluvansa mihinkään lokeroon kuten näyttelijä tai laulaja vaan luonnehtii itseään artistiksi. Naisen mukaan "kielillä puhuminen" on jäänyt jossain määrin menneisyyteen.

– Voisin kyllä sanoa, että Star Trek Beyondin äänirooli poikii töitä myös tulevaisuudessa.

Jossain määrin menneisyys siis vainoaa kielinaista. Skiptrace-elokuvassa Forsberg puhuu pätkän sekä improvisoitua että oikeaa venäjää.

– Olen tosi huono kummassakin.

Artisti palaa loppuviikosta Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä hän sanoo keskittyvänsä musiikkiin.

– Ensimmäinen albumi tulee ulos talvella.

Harlinin ja Jackie Chanin ennätys

Skiptrace on kerännyt Kiinan elokuvateattereissa 130 miljoonan dollarin lipputulot, kertoo Saija Holm elokuvaa Suomessa levittävästä Futurefilmistä. Kiinalais-hongkongilais-yhdysvaltalaisen elokuvan tuotantobudjetti oli noin 32 miljoonaa dollaria.

Harlinin elokuvan pääosissa nähdään Knoxvillen lisäksi hongkongilainen komediaa ja akrobaattista kung-futa yhdistelevä Jackie Chan. Skiptracen avausviikonlopun tuotto Kiinassa on sekä Harlinin että toimintatähti Chanin uran paras, Holm kertoo.

Elokuva tulee Suomessa teattereihin 2. syyskuuta.