Merilla Kivineva ja Jussi Katajala palkittiin Finnconissa

Jyväskyläläinen historianopiskelija Merilla Kivineva otti voiton Finncon 2014 -kirjoituskilpailussa scifinovellillaan Tämän ylittää vain vapaus, joka on kaikista tärkein. Kilpailun teemana oli Universumin laidalla, uudessa maailmassa. Kärkikolmikkoon kuuluivat myös Maarit Leijon Turusta ja Inkeri Kontro Helsingistä.

Voittajan valitsivat Hannu Rajaniemi ja Jukka Halme sekä Kallioplanetaarion edustajana Ilpo Kuusela. Finnconin ja Kallioplanetaarion kirjoituskilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa. Finnconin scifi- ja fantasiakirjoituskilpailun kaikki 12 osanottajaa olivat naisia.

Turun Science Fiction Seuran jakaman tieteiskirjallisuuspalkinto Atoroxin sai tänä vuonna Jussi Katajalan novelli Mare Nostrum. Toisen sijan sai Shimo Suntilan novelli Milla ja Meri. Kolmannella sijalla oli Miikka Pörstin Raportti.

Helsingin SF Seuran Tähtifantasia-palkinto parhaasta vuonna 2013 ilmestyneestä käännösfantasiakirjasta annettiin Basam Booksin julkaisemalle Bruno Schulzin novellikokoelmalle Kanelipuodit ja muita kertomuksia. Teoksen on suomentanut Tapani Kärkkäinen.

Finnconia vietettiin Jyväskylässä 11.–13. 7. Tapahtumassa vieraili 2 000 kävijää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .