Mika Kähkönen – Pimeimmät tunnit

Mika Kähkösen jännitysromaani on ajankohtainen. Salla Helmerin elämä on kuin suoraan nykypäivän nettirikosmaailmasta. Sairaalan päivystyspoliklinikalla työskentelevä nuori Luka-pojan äiti saa sähköpostiinsa outoja viestejä, jotka muuttuvat henkilökohtaisiksi ja uhkaaviksi.

Salla voisi jättää viestit omaan arvoonsa, ellei niiden lähetysaika osuisi ajankohtaan, jolloin hänen oma elämänsä horjahteli pahasti. Synnytyksen jälkeinen masennus ja avioero veivät hänet lähelle rajaa, jossa todellisuudentaju murtuu.

Voisiko viestien lähettäjä olla oikeassa syyttäessään Sallaa teosta, jota hän ei muista tehneensä, tai jonka hän torjuu mielestään kuin pimeän huoneen? Jos viestien lähettäjä on pakkomielteen vallassa, myös vastaanottaja joutuu saman pakkomielteen valtaan yrittäessään selvittää, kuka viestien takana on, ja mihin syytökset perustuvat.

Kähkönen kutoo psykologisen kuvion, joka kannattelee jännitystä ja koukuttaa lukijaa. Tapahtumat etenevät kiihkeästi, menoa ja meininkiä ei puutu.

Salla palkkaa jopa yksityisetsivän selvittämään viestien lähettäjän taustaa. Mutta kun yksityisetsiväkään ei ole se, joksi Salla hänet herkkäuskoisuudessaan kuvittelee, tarina hipoo jo uskottavuuden rajaa.

Kähkösen romaanissa uhrin ja rikoksen tekijän osat kietoutuvat toisiinsa tavalla, joka on mielenkiintoinen ja hyytävyydessään totta.

Hyvä ei ole pelkästään hyvää eikä paha pelkästään pahaa. Rikoksen tekijäksi ei synny kukaan. Tapahtumapaikalle, jossa paha kietoutuu ihmisten elämään kohtalokkaalla tavalla, voi päätyä kuka hyvänsä.

Mika Kähkönen on Joensuussa asuva kirjailija, joka tekee päivätyötään sairaalan päivystyspoliklinikalla lääkintävahtimestarina. Kirjan takakannen mukaan pitkäaikainen työskentely elämän ja kuoleman näköalapaikalla on tärkeä pääoma perheen lisäksi. Pimeimmät tunnit osoittaa sen todeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.