Mika Peltonen - Tähän asti tiesin

MIKA PELTONEN

Tähän asti tiesin

Äänimaailma
Mika Peltonen on tehnyt vuosien mittaan keikkaa yksin kitaran kera ja porukalla. Peltonen on napannut ykköspalkinnon juomalaulun SM-kisoista ja sarjakuva-aiheisten laulujen sävellys- ja sanoituskilpailusta.

Tähän asti tiesin -levy on pop-iskelmää, kuulijaystävällistä valtavirtamusiikkia. Levyltä löytyy mukavaa introa, outroa, riffiä ja pientä sooloa.

Melodioissa voisi olla enemmän tarttuvuutta ja sovituksissa enemmän luovuutta. Esimerkiksi juomalauluralleja esittäessään Peltosella on reipasta Irwin Goodmanin mieleen tuovaa otetta. Vastaavanlainen menevyys olisi tehnyt terää tällekin levylle.

Levyllä on hetkensä. Kaksi laulua nousee ylitse muiden erityisesti tehokkaan tunnelmansa ansiosta.

Tää on vasta elämää -renkutuksessa on pienieleistä iskevyyttä. Aiheena on huuruinen juhlinta taskussa olevan tilipussin innostamana. Musiikin surumielinen tunnelma muodostaa hyvän kontrastin laulun nimeen ja sanoihin. Viestiä voi lukea rivien välistä.

Päätösraita Outo tapa kertoo ollaanko vai eikö olla -tyyppisestä ihmissuhteesta. Mikä ikinä sanoituksen tausta onkaan, siinä on taitavaa henkilökohtaisuuden tuntua kauniin kertosäkeen kera. Hittiainesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.