Mikko Franck Orchestre philharmonique de radio France - Debussy: Images, Printemps, Prélude A L'Après-Midi D'Un Faune

MIKKO FRANCK, ORCHESTRE PHILHARMONIQUE DE RADIO FRANCE
Debussy: Images, Printemps, Prélude A L'Après-Midi D'Un Faune
Sony Music
Mikko Franckin johtama Debussy-materiaali on odottanut julkaisemistaan reilut kolme vuotta. Olipa syynä soinnin tekninen viimeistely tai markkinoita haisteleva spekulointi, levyn oli jo korkea aika edetä levitykseen ja kuunteluun.

Sävytaiturina Franck on nostanut esiin piirteitä, jotka linkittävät Debussyn myöhäisromantiikan taustaan ja siitä omiin suuntiinsa irrottautuneisiin aikalaissäveltäjiin kuten Sibeliukseen.

Images-sarjasta hahmottuu ibeeristen tunnelmien ohella myös yhteys Venäjällä nuorukaisena vietettyyn aikaan. Franckin ja orkesterin elävöittäminä tuokiokuvat huokuvat Pariisin 1900-luvun alun rikasta kulttuurista vilinää, vaikutelmia eksoottisista ja populaareista virtauksista.

Laaja dynaaminen skaala, omalinjainen temponkäsittely ja kontrastien korostus saa muiden teosten ohella Faunin iltapäivän haaveellisuuden kuulostamaan totuttua verevämmältä ja sensuellimmalta. Stravinskyn, Prokofjevin ja muiden nuorempien - myös Hollywoodin suunnan - säveltäjien arvonanto Debussyn ilmaisua kohtaan on tämän levyn myötä entistä helpompi käsittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.