Mikko Franck Ranskan radion orkesterin johtajaksi

Kapellimestari Mikko Franck on valittu Ranskan radion filharmonisen orkesterin johtajaksi. Hän vahvistaa STT:lle aloittavansa tehtävässä syyskuussa 2015.

Franckin mukaan sopimus on aluksi kolmivuotinen. Hän sanoo toivovansa mahdollisimman pitkää yhteistyötä ja odottavansa innolla uutta pestiään. Franck johti orkesteria ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten, ja viime vuosina yhteistyö on ollut tiivistä.

- Meillä on ollut erittäin hyvä tehdä töitä yhdessä, hän sanoo.

Pariisissa avataan vajaan kahden vuoden kuluttua kaksikin uutta konserttisalia, joista toinen on juuri radion orkesterin sali, Franck kertoo.

- Uudet konserttisalit ja hieno orkesteri, joten tämä on erittäin mielenkiintoinen ajankohta aloittaa täällä ylikapellimestarina.

Franckin kausi Suomen Kansallisoopperan johdossa päättyy heinäkuun lopussa. Hän on toiminut oopperan ylikapellimestarina vuodesta 2006 ja taiteellisena johtajana vuodesta 2008. Hän sanoo oppineensa Kansallisoopperassa paljon.

- En näitä vuosia vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Franckia seuraaja taiteellisena johtajana on oopperalaulaja Lilli Paasikivi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Jyväskylässä vietetään todellista jazzin superviikonloppua – tätä kaikkea on luvassa

RSO:n ja Hannu Linnun Saariaho-levy sai Grammy-ehdokkuuden – RSO:n levytys ehdokkaana ensi kertaa

Tanssisali Lutakon kohtalon vuosia käsittelevä Taistelu Lutakosta -dokumentti löytyy nyt Youtubesta – "Palautteen perusteella elokuva antaa voimaa ja tarmoa kansalaisvaikuttamiseen"

Ja lopuksi kaikki tanssii – Katso kuvat vuorokauden kestävästä Jyväskylän sydän 24 -kulttuuritapahtumasta, joka on ollut välillä jopa liian suosittu

Keski-Suomen museon avajaisten ajankohta selvisi: siirtyi joulukuulta helmikuulle

Jyväskylän kaupunginteatterissa starttasi keskiviikkoaamuna 24 tunnin kulttuurifestivaali – yöllä voi vaikka nukkua installaatiossa

Levyarvio: Hyvin tehtyä musiikkia lapsiperheille – leikkimistä ei saa unohtaa, Tuomo Rannankari muistuttaa

"Honiini" ei kuulosta yhtä hyvältä kuin "hobitti", päätti kääntäjä Kersti Juva 1970-luvulla, ja loppu on historiaa

Sinfis soittaa musiikin Charlie Chaplinin Sirkus-elokuvaan lauantaina – Mykkäelokuvan ikoni Chaplin sulatti sydämet kulkurihahmollaan

Kurjien kelien ystävä Edu Kettunen kirjoittaa tuulesta ja sateesta tunnelmaa lauluihin – Pitkän uran tehnyt muusikko keikalla lauantaina Popparissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.