Mikko Kuparisen elokuva Montrealin pääkilpasarjaan

Mikko Kuparisen uusi elokuva 2 yötä aamuun on valittu Montrealin kansainvälisille elokuvajuhlille World Competition -pääkilpasarjaan.

Elokuvan pääosassa nähdään Marie-Josée Croze. Kanadanranskalainen Croze on voittanut Cannesissa parhaan naispääosan palkinnon elokuvasta Barbaarien invaasio. Croze muistetaan myös naispääosasta Julian Schnabelin elokuvassa Perhonen lasikuvussa sekä Steven Spielbergin Münchenistä.

Miespääosassa nähdään Mikko Nousiainen, joka on näytellyt muun muassa Levottomissa, Keisarikunnassa ja Kuparisen edellisessä pitkässä elokuvassa Rakkauden rasvaprosentissa (2013).

2 yötä aamuun -elokuvassa ranskalaisen naisen ja suomalaisen miehen työmatkaromanssi saa odottamattoman käänteen kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen.

Mikko Kuparisen kolme viimeistä lyhytelokuvaohjausta ovat kaikki voittaneet palkintoja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Kuparinen ohjasi myös suositun Mobile Horror -tv-elokuvan.

2 yötä aamuun -elokuvan tuottaa suomalainen Mjölk Movies. Osatuottajina on kaksi liettualaista yhtiötä. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa keväällä 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.