Mikko Pettinen – 2Happy

Maineikkaan UMO Jazz Orchestran pitkäaikainen trumpetisti Mikko Pettinen tekee unelmistaan totta julkaistessaan ensimmäisen soololevyn. Soulin ja funkin maailmoista sisältöään ammentavan 2Happy-albumin sävellykset ja sovitukset ovat taiteilijan itsensä käsialaa.

Debyytin tunnelma huokuu tyylikästä osaamista ja todellista intohimoa musiikkia kohtaan. Monipuoliset puhallinsovitukset ja tiukka komppiryhmä luovat tasaisen toimivan pohjan Pettisen miellyttävälle lauluäänelle ja paikoin varsin mehukkaille sooloille. Levyn äänimaailma on kuuntelijaystävällinen ja tuo kappaleiden nyanssit esiin helposti.

Sisällöllisesti albumi ei silti tarjoa mitään mullistavaa. Vaikka tekijöiden taitotaso on korkea, levy tahtoo jäädä särmättömyydessään helposti taustamusiikiksi. Varmalla otteella vedetyt kappaleet ovat kyllä helppoa kuunneltavaa, mutta erityisen puhuttelevaa tulkintaa tai heittäytymistä niistä ei tahdo löytyä. Pettisen sympaattisuus toimii kuitenkin pelastavana valttina ja antaa kokonaisuudelle hymyilevät kasvot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.