Mikko Pohjola - Menkää te, minä jään

MIKKO POHJOLA

Menkää te, minä jään

Universal Music
Oululaistaustainen Mikko Pohjola vakuuttaa esikoisalbumillaan. Tarjolla on melodista poppia, popahtavaa iskelmää, vähäsen folkia sekä ripaus rockia. Menkää te, minä jään -levy loistaa erityisesti vahvalla melodisuudellaan. Ja milloin melodia ei täysin kanna, tilanteen klaaraa taitava sovitus. Tekemisessä on samanaikaisesti kypsyyden ja tuoreuden tuntua. Kuulijalle jää hyvä fiilis.

Sanoituksissa pohditaan rakkauden ja parisuhteen kysymyksiä. Seesteisyys ei ole vielä vallannut alaa, vaan nuorehkon miehen elämä on liikkeessä. Kaiholla ja tunteen tuskalla on sijansa, vaan ei kyynisyydellä.

Paras veto on radiossa tiuhaan soinut menevä Paikkani tiedän, joka on hitti jo syntyessään. Pullopostia eroaa levyn muista sanoituksista. Akustisuuteen nojautuva kappale pohtii filosofisesti elämän ja kuoleman kysymyksiä. Piano ja akustinen kitara saavat levyllä muutenkin mukavasti tilaa.

Mikko Pohjola on isossa roolissa. Laulun lisäksi hän soittaa osan instrumenteista, vastaa sävellyksistä ja sanoituksista yksin sekä sovituksista yhdessä tuottaja Sampo Haapaniemen kanssa. Lahjakkuusreserviä tuntuu riittävän. Pohjolalle voikin ennakoida valoisaa tulevaisuutta.