Milla Rumi: Ilot, halut ja valheet (Johanna Kustannus)

Kotkalaislähtöinen 21-vuotias laulajatulokas Milla Rumi eli Milla-Mari Pylkkänen on ehtinyt kerätä eloisan popahtavilla sinkkulohkaisuillaan pienoisen hypen ympärilleen jo ennen ensialbuminsa ilmestymistä.

Debyytti nimeltä Ilot, halut ja valheet näyttää Teatterikorkeakoulussa opiskelevan Rumin olevan taidokas lauluntekijä ja persoonallinen äänenkäyttäjä, joka ei turhaan pönötä tai esitä aikuisempaa kuin on.

Teksteissä on raikkaalla naivismilla maustettua syvyyttä: niissä pyöritään Linnanmäellä tai sekaisessa yksiössä. Lyriikat eivät ole tulkinnallisesti erityisen haastavia, mutta tarkastelevat teemojaan tuoreista näkökulmista. Niiden rytmiikka on kekseliästä ja musiikkia palvelevaa. Paikoin lyriikoiden ja fraseerauksen toteavuudessa välähtää pirteydellä sävytetty samuliputromainen ote.

Musiikista löytyy kiintoisaa monipuolisuutta: mukana on muun muassa melodista pianosäestystä, kasarivaikutteisia synariffejä, avaruudellisia ohjelmointikoukkuja, hiljaisen hiipiviä stemmoja ja hauskuutta tuovia puupuhallinosuuksia. Kappaleet lähtevät lentoon koskettimien ja Rumin voimakkaan äänen johdolla.

Tasaisen hyväntuulisen kokonaisuuden joukosta selkeimmin erottuu hämyisen hypnoottinen nimikkokappale, jossa tunnelma luodaan hitaalla junnaavuudella.