Mission Impossible: Ghost Protocol

Mission Impossible: Ghost Protocol

Mission Impossible: Ghost Protocol on komea ja tiettyyn pisteeseen asti viihdyttävä elokuva, mutta juoni jättää runsaasti toivomisen varaa. Käsikirjoituksen iänikuinen itä vastaan länsi -asetelma haukotuttaa, mutta tasaisesti annostellut adrenaliinipiikit pitävät hereillä.

Toimintakohtaukset ovat harvinaisen kekseliäitä ja näyttäviä ja miksipä eivät olisi, kun eräät maailman vaikuttavimmat paikat, kuten maailman korkein rakennus Burj Khalifa Dubaissa, on valjastettu elokuvan kulisseiksi.

Kukaan ei odota tältä rymistelyltä realismia, mutta pientä hillintää olisi silti voinut harrastaa. Siitäkin huolimatta, että ote on aiempaa komediallisempi. Amerikkalaisten agenttien ylivertaisuus saa naurettavat, jopa absurdit mittasuhteet. Kremlin turvajärjestelmät ovat heille leikinlaskua puhumattakaan venäläisestä vankilasta.

Ydinaseita viritellään jo ja agenttien tehtävänä ei ole enempää eikä vähempää kuin ydinaseen laukaisukoodin saaminen turvallisiin käsiin. Tässä tarkoituksessa Ethan Hunt (Tom Cruise) tiimeineen (Simon Pegg, Jeremy Renner ja Paula Patton) kiitää metropolista toiseen hullun ruotsalaisen tiedemiesterroristin (Michael Nyqvist) perässä. Tilanne poikkeaa aiemmasta siinä, että heillä ei ole enää agenttitoimisto IMF:ää turvanaan, koska se lakkautetaan Kremlin tapahtumien vuoksi.

Suomalaiskatsojien iloksi voidaan todeta, että terroristin apuria esittävä Samuli Edelmann on mukana useassa kohtauksessa ja repliikkejäkin hänelle on herunut. Luonneroolista ei toki voi puhua, mutta eipä voi muidenkaan näyttelijöiden kohdalla.

Kaisa Hiltunen

Ohjaus: Brad Bird. Rooleissa: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton ja Michael Nyqvist. Tyylilaji: toiminta, jännitys. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.