Miten taideväärennöksiä paljastetaan, entä miten poliitikko puhuu – yliopistopäivien teemana on taiteet ja luovuus

Yliopistopäivillä Jyväskylässä avataan perjantaina 26.10. taideväärennösten paljastamiseen liittyvää tutkimusta, politiikan ja median puhetapojen muuttumista, musiikin vaikutuksia ihmisiin ja paljon muuta.

Tämän vuoden tapahtumaa isännöi Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos. Teemana on taiteet ja luovuus, ja keskusteluja ja spektaakkeleita on kampuksella sekä mm. museoissa, kauppakeskuksissa ja pääkirjastossa.

Recenart esittelee Jyväskylän taidemuseossa taideteosten tutkimusta. Suomen käsityön museon työpajassa yhdistetään taidetta ja matemaattisia aineita, ja tutkijat Tuija Saresma ja Urpo Kovala kertovat populismin tutkimuksesta.

Musicalla on keskustelunaiheena taiteiden ja luovuuden inhimillinen merkitys. Keskustelijoina on yliopiston ja taiteen tekijöiden edustajia.

Alvar Aalto -museossa puhutaan muun muassa Aallosta arkkitehtuurimatkailukohteena. Kaupunginkirjastossa voi jututtaa pelitutkijoita ja yrittää päihittää näitä lautapelissä.

Kirjallisuudesta kiinnostuneet voivat tutustua esimerkiksi Susi Nousiaisen ja Nasti Ringsin eroottisen kodinkonerunouden taustoihin. Musiikkituokioita on useissa tapahtumapaikoissa.

Ohjelma löytyy Jyväskylän yliopiston verkkosivuilta jyu.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .