Mokoma – 180 astetta

Viime vuonna ilmestynyt akustinen kokoelmalevy taisi olla Mokomalle tarpeellinen hengähdyshetki. Omien sanojensa mukaan kyse ei ollut bändin kyllästymisestä metelimusiikkiin. Oman mukavuusalueensa ulkopuolella käynnistä on tarttunut mukaan rohkeampi ote viedä möykkäämistä vielä aiempaakin monipuolisempaan suuntaan. Mokoma on ennenkin poukkoillut genrejen välillä, mutta nyt ehkä nopeasta aikataulusta johtuen kaikkea ei ole mietitty liikaa. 180 astetta on päällekäyvä ja välillä uhkaava, mutta samalla jotenkin huolettoman oloinen tuotos. Nopeatahtinen nauhoitusprosessi on varmasti ollut stressaavampi kuin aiemmin, mutta levyltä aistii sen, että bändi tietää osaavansa hommansa.

Laulaja Marko Annala on antanut itselleen vapauden tehdä tekstejä aiempaa vähemmän otsa rypyssä. Soundeissa huomio kiinnittyy basisti Santtu Hämäläisen mitä erilaisimpiin murinaefekteihin.

180 astetta on metallia aikuisille. Eniten siitä saavat irti ne, joilla on hevin historia hallussa ja joita ei myöskään häiritse ajoittainen popin puolella seikkailu.

Mokoma 17. marraskuuta Jyväskylän Lutakossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.