Mona Lisan näkeminen onnistuu kohta vain varauksella – Pariisin Louvre tekee varaukset pakolliseksi museovierailulle

Ranskassa Pariisin maailmankuulu museo Louvre kehotti perjantaina vierailijoitaan varaamaan vierailunsa etukäteen. Museo myös lisäsi, että jatkossa museossa ei voi vierailla ilman varausta. Varaukset tulevat pakollisiksi museon mukaan vuoden loppuun mennessä.

Leonardo Da Vincin merkkiteoksen Mona Lisan kotimuseossa on eniten vierailijoita maailmassa. Museosta on kuitenkin tullut oman menestyksensä uhri ja turistimagneetti kärsii ylikuormituksesta.

Museon kävijämäärät ovat nousseet entisestään kuluvan kesän aikana, kun lämpöennätyksiä takonut helleaalto sai turistit hakemaan museosta suojaa kuumuudelta. Myös Mona Lisan väliaikainen siirto toiseen huoneeseen kunnostustöiden ajaksi on tarjonnut oman lisänsä kaaokseen.

Museon varajohtajan Vincent Pomareden mukaan varauksen teko tekee museoon saapumisesta sulavampaa.

–  Tähän mennessä varausjärjestelmä ei ole ollut pakollinen, mutta me aiomme ottaa käyttöön pakollisen varausjärjestelmän, niin kuin monet museot ovat tehneet. Vuoden loppuun mennessä kaikkien vierailijoiden pitää tehdä varaus, Pomarede kertoi AFP:lle.

Pomareden mukaan tämä auttaa museota selviämään vierailijoiden korkeasta lukumäärästä. Hän kertoo, että järjestelmä tulee käyttöön lokakuusta tai marraskuusta lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.