Monster-Saara valtaa viisulavan toukokuussa – "Mieletön voimabiisi"

Suomen euroviisukappaleeksi on valittu poplaulu Monsters. Suomea edustava laulaja Saara Aalto esittää kappaleen Lissabonissa järjestettävissä Euroviisuissa toukokuussa.

Yleisö ja kansainväliset raadit valitsivat voittajakappaleen kolmen biisiehdokkaan joukosta Espoon areenalla järjestetyn UMK18-tapahtuman päätteeksi.

Aallon mukaan Monsters-kappaleen ydinviesti on se, että pään sisäisten demonien ei saa antaa tehdä päätöksiä, vaan ne tulee tehdä itse.

Aalto nimitettiin Suomen edustajaksi ilman perinteistä karsintaa.

– Monsters on mieletön voimabiisi ja oon niin fiiliksissä, että pääsen viemään rohkeuden sanomaa viisuihin! Laitetaan koko maailma tanssimaan Monstersin tahtiin, Aalto sanoi Suomen viisukappaleen ratkettua.

– Nyt on voittajafiilis! Kerrankin mä voitin jotain, solisti viittasi useisiin kakkossijoihinsa eri mittelöissä.

–  Tuntuu parhaalta lähteä edustamaan Suomea Eurooppaan. Viedään suomalaista sisua sinne!

Aalto tunnusti, että hän ei pystynyt valitsemaan omaa suosikkia kolmesta UMK-kappaleestaan.

– Oma suosikki on vaihdellut joka minuutti. En ole osannut päättää.

Saara Aalto kertoi suorassa lähetyksessä odottavansa Euroviisuista kokemusta, jota hän muistelee vielä kiikkutuolissa.

– Viedään suomalaista sisua ja energiaa aurinkoon!

– Todellakin olen valmis voittamaan, Aalto vastasi Krista Siegfriedsin kysymykseen siitä, onko hän valmis lähtemään Lissaboniin voittamaan.

Kansainväliset raadit antoivat eniten pisteitä Monsters-kappaleelle, 88 pistettä. Domino seurasi aivan kannoilla 84 pisteellä. Yleisöltä Monsters sai kuitenkin selvästi eniten pisteitä, 95. Monsters jätti seuraavana tulleen Dominon selvästi jälkeensä yhteispisteiden ollessa Monstersin hyväksi 183–159. Queens sai kaikkiaan 138 pistettä.

Aalto valittiin suoraan

Aalto nimitettiin edustamaan Suomea kisoissa ilman perinteistä karsintaa. Viime vuosina Yle on etsinyt viisuedustajan UMK:n avoimen haun kautta. Myös Aalto on pyrkinyt Suomen euroviisuedustajaksi useamman kerran. Hän on esimerkiksi sijoittunut toiseksi vuoden 2011 viisukarsinnoissa ja vuoden 2016 UMK:ssa.

Aalto on kertonut uskovansa, että viisumatkasta tulee huikea kokemus siitä riippumatta, mitä kisassa tapahtuu.

– Tietenkin lähdetään sillä asenteella, että Euroviisut voi voittaa – tai tulla toiseksi! Siinähän minä onnistun aina, siitä ei ole epäilystäkään.

UMK:n tuottaja Anssi Autio on kertonut uskovansa, että valovoimainen ja kansainvälistä uraa luonut Aalto on Suomen valttikortti viisumenestykseen.

– Laitamme nyt kaikki panostukset siihen, että meillä on kolme loistavaa kappaletta ja show’ta, joista paras nähdään toukokuussa Lissabonissa, Autio on kommentoinut.

Näin euroviisuhuuma etenee

Seuraava etappi semifinaalit

– Euroviisut 2018 järjestetään Portugalissa Lissabonissa toukokuussa. Kisapaikka on Altice Arena.

– Ensimmäinen semifinaali järjestetään tiistaina 8.5. ja toinen semifinaali torstaina 10.5. Finaali käydään lauantaina 12.5.

– Suomen edustaja Saara Aalto esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa.

– Yhteensä 43 maata osallistuu vuoden 2018 Euroviisuihin.

– Tämän vuosikymmenen aikana Suomen parhaan sijoituksen Euroviisuissa on tuonut Softengine-yhtye sijalla 11 vuonna 2014.

– Saara Aalto (s. 1987) on kotoisin nykyään Ouluun kuuluvasta Oulunsalosta.

– Aalto nousi julkisuuteen osallistuttuaan Talent Suomi -kilpailuun vuonna 2007. Hän osallistui myös The Voice of Finland -kilpailuun vuonna 2012.

– Kansainvälistä julkisuutta Aalto sai osallistuessaan Britannian X-Factor-kilpailuun vuonna 2016. Hän sijoittui toiseksi.

– Aalto on levyttänyt englannin lisäksi muun muassa mandariinikiinaksi, japaniksi, ranskaksi ja ruotsiksi.

– Aallolla on runsaasti faneja niin Britanniassa kuin ympäri maailmaa.

– Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati valitsi Aallon vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi vuonna 2017.

Lähteet: Eurovisionworld.com, Warner Music

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.