Monsteriser - Blessed To Breathe

MONSTERISER

Blessed To Breathe

Monsteriser
Monsteriserin kolmas levy jatkaa aiemmilta tuotoksilta tutuksi tullutta paahtoa. Grungen, heavyn ja stonerin sekoitus tarttuvilla melodioilla on parhaimmillaan tappavan tehokasta, mutta välillä bändi turtuu tylsäksi riffikoneeksi. Suurin osa levyn kappaleista on kuitenkin tarpeeksi kekseliäitä erottuakseen massasta.

Lappeenrantalaisbändin jäseniin kuuluu kannuksensa jo muissa yhteyksissä ansainneita muusikoita. Tutuimmat naamat ovat laulaja-kitaristi Miitri Aaltonen ja rumpali Janne Hynynen. Aaltonen on tuottanut esimerkiksi Mokoman ja Stam1nan levyjä, ja molemmat miehet ovat mukana Kotiteollisuuden livekokoonpanossa.

Useamman kuuntelukerran jälkeen perusaineksiltaan yksinkertaisesta jyystöstä löytyy mukavia pieniä kikkoja. Kertosäkeiden lauluihin on nähty vaivaa, Hynysen ja kitaristi Antti Toiviaisen laulaessa komeita taustoja.

Koko paketin nauhoituksesta, tuottamisesta ja miksauksesta vastaa tietysti studiovelho Aaltonen itse. Soundillisesti hän on saanut aikaan maittavaa materiaalia, mutta seuraavalla kerralla nauhoitussessiohin voisi ottaa mukaan ulkopuolisen tuottajan. Omalle materiaalilleen tulee äkkiä kuuroksi. Hienosäädöllä levy olisi ollut hyvän sijaan loistava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.