Monsters, Domino vai Queens? – Yleisö ja kansainvälinen raati valitsevat Suomen euroviisukappaleen tänään

Tänään selviää, millä kappaleella Suomi lähtee kisaamaan euroviisuihin. Suomea euroviisuissa edustava laulaja Saara Aalto esittää kappaleet illalla Ylen suorassa lähetyksessä Espoon Metro Areenalla. Katsojat ja kansainvälinen raati valitsevat voittajakappaleen lähetyksen päätteeksi. Ylen mukaan kansainvälisessä raadissa on edustajia muun muassa Englannista, Ranskasta, Virosta, Norjasta ja Portugalista.

UMK18-kilpakappaleet ovat Monsters, Domino ja Queens. Jokaista kappaletta varten on harjoiteltu oma esitys, valmisteltu oma asuteemansa ja visuaalinen kokonaisuutensa. Taustalla on kansainvälinen tiimi.

Esimerkiksi lavashown takana on koreografi Brian Friedman, joka suunnitteli Aallon esitykset myös Britannian X-Factoriin. Friedman on myös luonut koreografioita muun muassa Britney Spearsille, Beyoncelle ja Mariah Careylle.

Aalto esittää voittajakappaleen toukokuussa Portugalissa Lissabonissa järjestettävissä Euroviisuissa. Aalto nimitettiin edustamaan Suomea kisoissa ilman perinteistä karsintaa.

Viisufaniksi tunnustautuva Aalto on kertonut lähtevänsä kisoihin nauttimaan ja tekemään sitä, missä hän on parhaimmillaan: tarjoamaan ison shown.

– Mutta mitä olisivat Euroviisut ilman tuulikoneita ja pyroja, Aalto on aiemmin raottanut esitysten sisältöä STT:lle.

Lavalle nousee myös Melanie C

Kisakappaleista ensimmäisenä julkaistiin poplaulu Monsters. Aallon mukaan kappaleen ydinviesti on se, että hän ei anna pään sisäisten demonien tehdä päätöksiä, vaan hän tekee ne itse ja on vahva.

Monstersin jälkeen julkaistiin powerballadi Domino, joka kertoo Aallon mukaan rakkaudesta. Hän kuvailee, että kappale kertoo siitä hetkestä, kun on niin rakastunut, että jalat lähtevät alta.

Kolmas kilpailukappale Queens kertoo Aallon mukaan ihmisistä, jotka haluavat rakentaa parempaa maailmaa. Rakkaus, valo ja positiivisuus ovat keskiössä, Aalto kertoo Ylellä.

UMK18-tapahtuman juontavat Krista Siegfrieds ja Mikko Silvennoinen. Illan aikana lavalle nousee myös Spice Girlsistä suosioon noussut Melanie C.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.