Monty Pythonin jäähyväiset näytetään elokuvateattereissa

Brittiläinen, 70-luvulla suosittu komediaryhmä Monty Python esiintyy viimeistä kertaa 20. heinäkuuta. Keikka pidetään Lontoon O2 -areenalla.

Koomikkoporukan jäähyväisseremonia ei ole mikä tahansa pikkukeikka: viimeinen esiintyminen nähdään suorana lähetyksenä 39 maan elokuvateatterissa. Suomessa esitys näytetään 18 elokuvateatterissa, myös Jyväskylän Finnkinossa.

Esitys perustuu kokonaan vanhoihin sketseihin, jotka on sovellettu isolle areenalle. Yli viisi miljoona maksaneiden jättijäähyväisten sketseissä otetaan esille esimerkiksi suomalaisuutta ja viikinkiteemoja. Nykytekniikka, musiikki ja tanssijat tuovat show'hun lisäenergiaa – pääosanesittäjät itse kun ovat yli seitsenkymppisiä.

Monty Pythonin jäsenet ovat viimeksi esiintyneet yhdessä 1980-luvulla. He tulivat tunnetuksi BBC:lle tehdystä TV-sarjasta nimeltä Monty Pythonin lentävä sirkus ( Monty Python’s Flying Circus), jota näytettiin vuosina 1969-1974. Sarja koostui neljästä tuotantokaudesta. Lisäksi koomikkojoukko on tehnyt neljä elokuvaa sekä suuren määrän oheistuotteita äänitteistä ja kirjoista videopeleihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.