Motörhead – Aftershock

Motörheadin uusin albumi on rikkonut bändin listaennätyksiä ympäri maailmaa, kiitos keulahahmo Lemmy Kilmisterin, 67, terveysongelmien. Vaikka suuren yleisön huomio onkin osittain herännyt ulkomusiikillisten syiden takia, suo Aftershockille mielellään sukseeta. Se kun on viime aikojen Motörhead-levyistä sieltä väkevimmästä päästä.

Paria bluesvaikutteista hempeilyä lukuun ottamatta yhtyeelle tyypillisestä tankilla yli -ilmaisusta ei edelleenkään tingitä. Lemmyn käheä karjunta on entisellään: raskaan rockin seniorikaartilaisen laulusoundi on totutusti kuin karheaa hiekkapaperia.

Erityisesti Aftershockilla irti pääsee Motörheadissa jo 30 vuotta kitaraa kurittanut Phil Campbell, 52. Tällä kertaa Lemmyn romuluinen bassottelu jättää tilaa myös Campbellin rouhealle riffittelylle. Ruotsalainen rumpalihirmu Mikkey Dee, 50, takoo taustalla tutuksi tulleeseen tapaansa kalvot lommoille.

Yllätyksiä ei ole siis tälläkään kertaa luvassa. Jos Motörhead ei ole tuttu entuudestaan, tästä levystä on hyvä aloittaa. Jos pidät tai olet joskus pitänyt Motörheadista, Aftershock on mainio hankinta. Jos taas inhoat koko bändiä ja kovaäänistä rockmusiikkia yleensäkin, ei tämä albumi muuta käsitystäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.