Mummot, vaarit, lapset ja lapsenlapset esiintyvät Tanssiteatterin Krampin uutuudessa Vaajakoskella

Jyväskyläläinen Tanssiteatteri Kramppi on viime vuosina esiintynyt hyvin monenlaisissa paikoissa. Esimerkiksi Ilokivi, Veturitallit ja kaupunginteatterin pieni näyttämö ovat varsin tavallisia areenoita tanssiteatterille, mutta vuonna 2014 Kramppi valmisti Näkyjä-teoksen Schaumanin linnaan ja vuonna 2017 Kaikuja esitettiin teosofien Pekka Ervast -temppelissä.

Lauantaina kantaesitetään Krampin uutuus Kolme polvea. Paikka on taas Krampille aivan uusi: Hyvinvointikeskus Väkkärä Vaajakosken keskustassa. Viimeksi Kramppi taisi olla näin kaukana Jyväskylän keskustasta vuonna 2010, kun se toteutti Dracula-kauhumusikaalin Säynätsalon tyhjään tehdashalliin.

Kolme polvea -teoksen ideana on tarkastella sukupolvelta toiselle periytyvää kehollista ilmaisua. Lavalla nähdään teoksen nimen mukaisesti kolmen polven esiintyjiä: tanssin ammattilaisia ja pitkäaikaisia harrastajia, näiden vanhempia ja lapsia. Videoiden myötä mukana on myös neljättä sukupolvea, kramppilaisten isovanhempia.

Kolme polvea jatkaa kaksi vuotta sitten Kivistön työväentalolla esitetyn Perintötekijöitä-teoksen jäljillä. Perintötekijöissä esiintyjät olivat kramppilaisten vanhempia.

Koreografia ja ohjaus ovat Laura Lehtisen, Emilia Laitisen, Kirsi Nuutisen ja Raisa Pylkön.

Esiintymässä ovat Aarni, Eeva-Kaarina, Kari ja Ulpu Elivuo; Aimo ja Sinikka Keisanen; Emilia ja Into Laitinen; Laura ja Raija Lehtinen; Edith, Eliel, Markus ja Saija Linja; Kaisla ja Pihla Majaneva; Matti ja Tuulikki Nieminen; Kirsi ja Ronja Nuutinen; Raisa ja Sirpa Pylkkö; Pirkka ja Touko Ruokolainen; Jouko, Katja, Petri ja Piipa Sallinen; Hannu, Kerkko, Marja-Leena ja Veikka Sompinmäki sekä Melik Turunen. Videolla esiintyvät Eila Kotilainen ja Maire Rajala.

Viisi esitystä 14.9.–29.9.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .