Musiikkialan johtava lehti: "Lutakko on suomalainen legenda"

Tuore Rumba-lehti nostaa Jyväskylän Lutakon legendaaristen keikkapaikkojen joukkoon Suomessa. Lehden mukaan helsinkiläinen Tavastia pääsee samalle tasolle, ei siis niin päin, että Lutakko yltää Tavastian rinnalle.

Rumba on rock- ja popmusiikkiin keskittyvä, alansa johtava aikakauslehti.

Rumban kiinnostusta Lutakkoon saattaa selittää se, että Lutakosta ollaan tekemässä dokumenttia. Vapaaehtoisvoimin toimivan Lutakon historiaa ja sitä pyörittävän Jelmu ry:n luonnetta valottavassa dokumentissa on haastatteluja niin Lutakon työntekijöiltä kuin suomalaisen rockskenen eturivin artisteilta.

Dokumentin pohjamateriaalina toimii jyväskyläläisen av-alan osuuskunnan CoreCrew’n 2009–10 kuvaama materiaali, josta on tarkoitus työstää noin puolituntinen dokumentti. Materiaalista valmista tuotetta ovat tekemässä jyväskyläläislähtöiset av-alan ammattilaiset, ohjaaja-tuottaja Rauli Ylitalo sekä leikkaaja-tuottaja Ville Sivonen.

Rumba muistuttaa, että dokumentti on ylittänyt rahoitustavoitteensa, mutta, että "jos joku haluaa tehdä päivän hyvän työn ja tukea todellista kulttuuritoimintaa, mukaan mahtuu".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.