Musiikkitalo avattiin Sibeliuksen sävelin

Musiikin ystävien pitkä odotus päättyi tänä iltana, kun Jean Sibeliuksen Finlandia avasi uuden Musiikkitalon Helsingin keskustassa.

Avausteoksen esitti talon pääkäyttäjistä, eli Radion sinfoniaorkesterista, Helsingin kaupunginorkesterista ja Sibelius-Akatemiasta koottu orkesteri Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Illan kuluessa kuultiin muiden teosten ohella lisää Sibeliusta kaikkien orkesterien esittämänä.

Viisi vuotta rakennettu ja 189 miljoonaa euroa maksanut musiikin pyhättö oli avajaisiltana koristeltu kotimaisten kukkien, marjojen ja heinien lisäksi muun muassa jää- ja sokeriveistoksin.

- Taitaa olla pian 20 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemia käynnisti hankkeen musiikkitalon rakentamiseksi. Kun tätä pääsalia katsoo, voi hyvillään todeta, että hyvää kannattaa odottaa, aloitti pääministeri Jyrki Katainen valtiovallan tervehdyksen Musiikkitalon avajaisissa.

Kutsuvieraiden joukossa juhli valtiovallan edustajien lisäksi kulttuuri- ja liike-elämän edustajia sekä suomalaisten ja kansainvälisten tiedotusvälineiden edustajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.