Musiikkiteatteri ratkaisi katsojaluvut Etelä-Hämeessä

Etelä-Hämeen kolme kaupunginteatteria kulkivat katsojatilastoissa viime vuonna eri suuntiin. Riihimäellä koettiin kaikkien aikojen toiseksi paras vuosi. Kasvua kirjattiin myös Lahdessa, mutta Hämeenlinnassa ei päästy yhtä hyvään musikaalitahtiin kuin edellisenä kalenterivuonna.

Riihimäen teatterin katsomoon tungeksi viime vuonna yli 28 000 henkeä, 10 000 enemmän kuin edellisvuonna. Musikaali Anita oli kaiken aikaa loppuunmyyty ja keräsi katsojista miltei joka toisen. Osittain kasvua selittää näytösten lisääminen.

Lahdessakin vetonaulat edustavat musiikkiteatteria. Cats sai pelkästään syyskaudella yli 20 000 katsojaa. Samoihin kokonaislukemiin ehti pienen puolen ylivoimainen suosikki The Beatles Story. Se esitettiin viime vuonna 48 kertaa täydelle salille eli lähes 13 000:lle katsojalle.

Vetävintä puheteatteria Lahdessa edustaa amerikkalainen nykyklassikko Yksi lensi yli käenpesän liki 9 000:lla katsojallaan.

Kaikkiaan Lahden kaupunginteatteri kokosi noin 92 000 katsojaa. Luku on 22 prosenttia isompi kuin edellisvuonna, mutta kaukana huippuajoista.

Hämeenlinnassa katsojamäärä hupeni vuodessa miltei 45 000:sta alle 35 000:een, kun ohjelmistossa ei enää ollut Teuvon kaltaista suurmenestystä. Toinen yleisönsuosikki Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen lopetti kevätkauteen.

Musiikkiteatteriuutuus Erkkaa lapaan ei ehtinyt paikata aukkoa, vaikka se keräsi pelkästään joulukuussa 7 500 ihmistä.

Hämeenlinnan kaupunginteatteri lohduttautuu sillä, että katsojia kertyi kuitenkin selvästi enemmän kuin vuonna 2005.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.