Mustasch - Mustasch

MUSTASCH
Mustasch
Regain
Ruotsalaisbändi Mustasch luottaa viidennellä studioalbumillaan tuttuun reseptiin. Nimellään ilmeisesti bändin linjan kristallisoitumista alleviivaava Mustasch on kitarariffeissäään Black Sabbathin suuntaan kumartavaa tanakkaa heavy rockia, jonka kruunaa vokalisti-kitaristi Ralf Gyllenhammarin karhea karisma.

Vaikka uutukainen ei sisällä välittömästi mieleen jäävää hittimateriaalia, on Mustasch kokonaisuutena bändin levyistä vahvin. Tätä ennen paras kokopitkänsä taisi olla parin vuoden takainen, Double Naturen sisältänyt Latest Version of the Truth.

Jokusen pyöräytyskerran jälkeen Mustasch näyttää voimansa. Levyltä ei löydy varsinaisesti heikkoa hetkeä, pakollinen balladi I'm Frustrated on sekin suvantokohdaksi oikein siedettävä. Kokonaisena nautittuna pohjoismaisen raskasrockin suuntaviivoja maalailevan levyn jylhä tunnelma vie mennessään.

Myönnettäköön, että albumi jäi lähes arvioimatta. Suomen jakelijansa kun raaski luovuttaa kuunneltavaksi vain kannettoman cd-r-kopion. Ei näin, Supersounds!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.