MyGrain - MyGrain

MYGRAIN

MyGrain

Spinefarm
MyGrain avaa kotimaisen metallivuoden melkoisella paketilla. Pitkään kypsytelty bändin nimeä kantava kolmas levy sisältää melkeinpä kaikkea mitä melodisen death metallin ystävät voivat toivoa.

Genre itsessään ei ole tarjonnut juuri mitään omaperäistä tai jännittävää sitten Soilworkin vuoden 2003 Natural Born Chaosin. MyGrain onkin ottanut reippaasti vaikutteita tuolta mestariteokselta. Päähän soimaan jäävät kertosäkeet ovat pääosassa, mutta niiden lisäksi levyltä löytyy myös rankempaa murinaa ja progressiivisia osia.

Melodeathin suossa ei pysty erottumaan edukseen ilman loistobiisejä. Niitä levyllä on yhdeksän kappaletta ja vaikka monet niistä ovatkin yli kuusiminuuttisia, niin levyn pituus jää silti sopivan lyhyeksi.

Sovituksiin on selvästi nähty vaivaa ja Janne Joutsenniemen tuottama levy hengittää, vaikka parhaimmillaan biiseissä on ties kuinka monta raitaa päällekkäin. MyGrainille soisi mielellään tällä levyllä saman kokoluokan menestystä kuin ruotsalaiskollegoillaan Soilworkilla ja Dark Tranquillitylla jo on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.