Näin keskisuomalaiset julkkikset muistelevat Jope Ruonansuuta Twitterissä: "Ystävällinen, vaatimaton, luonnonlahjakkuus"

Taiteilija Jorma Olavi "Jope" Ruonansuu kuoli lauantaina 56-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Ruonansuu oli kotoisin Kemistä, mistä hän muutti 1990-luvun lopulla ensin Jyväskylään ja lopulta Heinolaan.

Ruonansuuta jäivät kaipaamaan hänen Mari-vaimonsa, kolme lasta sekä mittava määrä kollegoita, ystäviä ja faneja. Monipuolisen viihdetaiteilijan uraa on muisteltu paljon myös Twitterissä.

Äänekoskelta kotoisin oleva liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka muistelee lämpimästi tapaamistaan Ruonansuun kanssa.

– Tapasin Jope Ruonansuun huoltoaseman baarissa. (Varmaan ei koskaan saanut juoda kahviaan rauhassa.) Ystävällinen, vaatimaton, luonnonlahjakkuus. Kun kysyttiin kannabiksen laillistamisesta, Jope lausui: "Monipiippuinen juttu". R.I.P., ilon tuoja.

 

Muuramelainen jääkiekon maailmanmestari Harri Pesonen tunnustautuu viihdesarja Jopet-shown ystäväksi.

– RIP Jope Ruonansuu, loistava taiteilija on poissa. Oma suosikki oli Jopet-Show, Pesonen twiittaa.

Radio Keskisuomalainen kunnioitti Ruonansuun muistoa soittamalla hänen hittikappaleensa Enkeleitä toisillemme Jari Lindströmin juontamassa Mökkilauantai-lähetyksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suosikkikoomikko Jope Ruonansuu on kuollut – "Suomalaisen viihdyttämiskulttuurin ehkä suurin kaveri on poissa"