Näyttelijä Charlton Heston on kuollut

Tunnettu amerikkalainen näyttelijä Charlton Heston on kuollut. Alzheimerin tautia sairastanut näyttelijä kuoli lauantaina kotonaan Los Angelesissa. Hän oli kuollessaan 84-vuotias.

Hestonin pitkäaikainen vaimo oli viime hetket hänen vierellään.

Hestonin tunnetuimpia elokuvia olivat Kymmenen käskyä, Pahan kosketus ja Ben-Hur. Ben-Hurista Heston voitti parhaan miespääosan Oscar-palkinnon vuonna 1959. Elokuvauran jälkeen hänet nähtiin useissa televisiosarjoissa muun muassa Dynastiassa.

Jykeväleukaisen Hestonin kiistellyin rooli oli kuitenkin elokuvauran ulkopuolella. Hän johti aseenkanto-oikeuden tulista puolestapuhujaa Kansallista kivääriyhdistystä NRA:ta vuosina 1998-2003.

Hän julisti usein eri tilaisuuksissa, ettei hän luovu oikeudesta aseisiin ja että aseiden vastustajat joutuvat vääntämään ne pois hänen "kylmistä kuolleista käsistään".

Charlton Heston syntyi 4. lokakuuta 1923 ja sai nimekseen John Charlton Carter. Hän loi taitelijanimensä yhdistämällä äitinsä tyttönimen Charlton isäpuolensa nimeen Heston.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.