Napalm Death – Utilitarian

Harvassa ovat äärimetallibändit jotka vain parenevat vanhetessaan. Napalm Death on tietysti grindcoren genressä se legendaarisin tekijä, jonka kaikkien aikakausien tuotoksille löytyy fanittajansa. 1980-luvun lopun ultranopea hc-vaikutteinen grindcore taitaa edustaa bändin parhaiten tunnettua osastoa, mutta myös viimeisen kymmenen vuoden aikana julkaistut enemmän death metaliin kallellaan päin olevat levyt ovat järjestäin loistavia.

Punk-ideologia kuuluu edelleen bändin sanoituksissa, vaikka moni punkkari varmasti ylenkatsookin perinteisempää murina-metallia suoltavaa bändiä. Omapa on häpeänsä, sillä yli 40-vuotiaiden miesten aikaansaama mekkala jyrää taas kaiken alleen.

Pelkkä jumalaton möykkääminen ei ole enää vuosiin järkyttänyt ketään. Äärimmäisintä mitä bändi voi uransa tässä vaiheessa tehdä, on laittaa pariin biisiin puhtaat laulunpätkät, sekä John Zorn soittamaan saksofonia Everyday Pox -biisiin. Moiset tempaukset onnistuvat todennäköisesti ärsyttämään joitakin faneja, ja se varmaan on bändin tarkoituskin.

Utilitarian on hyviä biisejä komeilla soudeilla ja tinkimätöntä asennetta. Napalm Death on edelleen genrensä paras bändi.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.