Neljän Emman rap-duo JVG oli voitokkain tämänkertaisessa gaalassa, vuoden solisteina palkittiin Ellinoora ja Lauri Tähkä

Musiikkialan suurimmassa kotimaisessa tapahtumassa Emma-gaalassa eniten voittoja korjasi rap-duo JVG. Se sai Emman kaikkiaan neljässä sarjassa: vuoden pop (Rata/Raitti), vuoden yhtye, vuoden biisi (Ikuinen vappu) ja vuoden striimatuin kotimainen biisi (Ikuinen vappu).

Vuoden naissolistina palkittiin Ellinoora ja vuoden miessolistina Lauri Tähkä, joka voitti myös vuoden artisti -yleisöäänestyksen. Lisäksi Lauri Tähkä pokkasi Emman vuoden iskelmä -sarjassa (Meidän tulevat päivät).

Vuoden albumiksi valittiin Chisun Momentum 123, ja vuoden livestä Emmalla palkittiin Vesala.

Kriitikoiden valinta oli Jesse Markin, jolta ilmestyi viime toukokuussa debyyttialbumi Folk. Toisen Emmansa Markin sai vuoden tulokkaana.

Näkyvän nousun tehnyt yhtye Maustetytöt oli ehdokkaana vain Kriitikon valinta -sarjassa. Loppuvuodesta kerrottiin, että Emma-raati raakkasi yhtyeen ehdokkuuksien ulkopuolelle rasismisyytösten vuoksi. Kyse oli yhden kappaleen sanoituksista, joita yhtye sittemmin muutti.

Emmoja jaossa parissakymmenessä kategoriassa

Vuoden rock -Emman sai Apulanta (Make Nu Metal Great Again), vuoden metallin Battle Beast (No More Hollywood Endings), vuoden rap/R&B:n Gettomasa (Diplomaatti) ja vuoden jazzin Alexi Tuomarila Trio (Sphere).

Vuoden musiikkivideosta Emma annettiin Pariisin Kevät -yhtyeen Onks se rakkautta. Videon on ohjannut Juho Lähdesmäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Guy Ritchie palasi juurilleen – The Gentlemen on kovien kundien rötöskomedia suoraan 1990-luvulta

Elokuva-arvio: Mies, joka melkein esti pommi-iskun – Clint Eastwoodin uudessa draamassa parasta on sen tuntematon pääosanesittäjä

Baba Jagan kannoilla – Dess Terentjevan ja Susanna Hynysen esikoisteos on yhdistelmä kasaria, venäläistä kulttuuria sekä toiseuden ja ulkopuolisuuden teemoja

Kirja-arvio: Kauhua urbaanissa satumetsässä

Säynätsalon kunnantalossa vietetään Lukulauantaita 22.2.– Tapahtumassa muun muassa kirjailijavieras Mikko Porvali, lukutuokioita, kirjakirppis ja tutustumista kunnantaloon

Kirja-arvio: Elämän ydin uutettuna tekstiin – Ljudmila Ulitskajan novellit tuovat mieleen vanhat venäläiset mestarit

Se oli 1147 päivän urakka – Keski-Suomen museo avautuu yleisölle, katso kuvat, miltä sisällä nyt näyttää

Pariskunta perii remonttia vaille valmiin kartanon ohjaaja Taneli Mustosen uudessa elokuvassa – "Odotuksia on, mutta ei Luokkakokouksen kaltaista hittiä tule kuin kerran elämässä"

Sibelius-Akatemian häirintäpaljastukset eivät aiheuta toimia

Kielijuttu: Vaikuttavaa ele-kieltä – Mitä eroa on, kun poliitikko vakuuttaa tai vakuuttelee?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.