Neljänsuora – Riisiä hiuksissa

Lohjalaislähtöisen Neljänsuoran nousu kohti kuuluisuutta alkoi vuosituhannen alkuvuosina, kun se voitti niin Iskelmän Suomen mestaruuden kuin Viihdyttäjä-kisan. Viidentoista vuoden ikään ehtinyt yhtye on kiertänyt jo pitkään Suomea 150 keikan vuositahdilla ja studioalbumeitakin on kertynyt seitsemän.

Neljänsuoraa voi luonnehtia kappaleiltaan omavaraiseksi bilebändiksi. Riisiä hiuksissa -levyllä yhtye tavoittaa onnistuneesti keikoilleen ominaisen tekemisen meiningin ja energisyyden. Neljänsuora ei yritä olla levyllään jotain muuta kuin mitä se on. Tämä on ansio. Varsin nopeatempoisella levyllä kuullaan myös muutama balladi. Soundimaailmassa koskettimilla on iso rooli.

Vaikka Neljänsuoran uuden ajan iskelmä toimii hyvin, levyn kiinnostavimmaksi ainekseksi nousevat sen yleislinjaa täydentävät kappaleet. Tuuliajolla retroilee 80-luvun hengessä tarjoten letkeän discomaisia popfiiliksiä. Levyllä on kansivihon mukaan 12 kappaletta, mutta viimeisen kappaleen jatkeeksi on piilotettu vielä yksi raita: Karoliina keinuu tehokkaasti lattaritunnelmissa trumpetin sävyttämänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.