Neuroosiliitto – Tehdaskaupunki palaa!

Ratsian Jyri Honkavaaran mukaan rock’n’roll oli ”pirun harvinaista” Pihtiputaalla 1970-luvun lopussa. Nykypäivän Äänekoski tuskin on musiikillisesti yhtä kuiva paikka, mutta punkrokin soittaminen tuntuu olevan edelleen tärkeä henkireikä paikallisen Neuroosiliiton nuorille sankareille.

Parikymppisen kolmikon esikoinen sisältää melodista punkkia nimenomaan Ratsian, Pelle Miljoonan, varhaisen Eppu Normaalin ynnä muiden kotimaisten pioneerien hengessä. Kaljaa juodaan, tupakkia kuluu, ympäröivää yhteiskuntaa kritisoidaan eikä kukaan tietenkään ymmärrä nuorison tuskaa.

Mitään elämää suurempia hittejä levylle ei ole osunut, mutta jokainen raita kantaa omillaan. Neuroosiliitto pääsee energisellä otteella ja kolmella soinnulla kunnioitettavan pitkälle uuvuttamatta kuulijaa.

Tehdaskaupunki palaa! on tekijöidensä näköinen albumi: nuori, innostunut ja miellyttävällä tavalla naiivi. Toivottavasti bändi jaksaa tulevaisuudessa kehittää itseään biisintekijöinä ja viedä musiikkiaan piirun verran omaperäisempään suuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.