Newsted – Heavy Metal Music

Ex-Metallica basisti Jason Newstedin Heavy Metal Music on juuri sitä mitä levyn nimi lupaa. Suoraviivaista vanhan liiton metallia ja hard rockia, jossa ei turhia kikkailla. Newsted tulee todennäköisesti olemaan loppuelämänsä ihmisten mielissä Metallican entinen basisti. Vaikka tässä onkin kyseessä ihan oikea bändi, niin ainakin markkinoinnin kannalta sen nimeäminen Newstediksi on fiksu veto.

Heavy Metal Musicilla kuuluu kaikuja miehen edellisestä bändistä Voivodista, Black Sabbathista ja Prongista. Thrash metal -vaikutteita voi bongata sieltä täältä, mutta pääpaino on suoraviivaisessa junttauksessa ja tarttuvan raskaissa riffeissä.

Newstedin lauluäänessä on räkää ja punkia. Sitä voisi kuvailla sekoitukseksi Lemmy Kilmisterin ja James Hetfieldin laulutyylejä. Vaikka mies ei teknisesti kovin kummoinen laulaja olekaan, niin rupinen rääkyminen sopii silti melodisiin kertosäkeisiin.

Hänen tunnistettavaa bassotteluaan kuuntelee myös mieluusti. Ainakaan tällä kertaa sitä ei ole miksattu totaalisen piiloon kuten vaikka Metallican ..And Justice For Allilla. Heavy Metal Music pieksee Metallican nykymuodossaan mennen tullen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.