Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen – Vagabond Moon

Suomessa on julkaistu viime vuosina poikkeuksellisen kovia americana-levyjä. Autenttisen kuuloista amerikkalaista perinnerockia on soittanut nyt jo kuopattu Kim Curly Band. Hoedown-juurimusabändistä tuttujen Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen oma kokoonpano julkaisi kaksi vuotta sitten muun muassa Bob Dylania sisältävän levyn.

Vagabond Moon on laulaja-kitaristi Kuokkasen omaa sävellystä. Sanoitukset ovat australialaisen Terry McArthurin. Tarinoissa on eletyn elämän rouheutta ja kieli on monipuolista. Irakin sodan sotilaasta kertova A Quarter Past Forever hämmentää, mutta Kuokkanen selittää puhelimessa, että sodan henkisten jälkien kappale voisi kertoa myös suomalaisesta rauhanturvaajasta.

Kuokkasen, Poijärven ja McArthurin yhteistyö on vangitsevaa. Viulisti Poijärvi laulaa hauraan maanläheisesti. Hän tulkitsee levyn tekstejä niin erinomaisesti, että vastuuta toivoisi enemmän myös päälaulajana.

Vagabond Moon eli Kulkurin kuu on tyyliltään jenkkiä, mutta sillä on monta tunnelmaa jaettavakseen pohjolan mietiskelijän kanssa. Levyn tekijöiden päämäärä onkin ollut mahdollisimman globaali tunne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.